Inici  |  Qui som  |  Objectius  |  Notícies  |  Agenda  |  Opinió  |  Vídeos  |  Documents  |  Contacte
 
   
  4/24/2015
  Xou i esperpent polític al ple de Maçanet
0 comentaris - Dóna la teva opinió
  Comparteix
 
Ampliar
 
 
foto diari de girona. Ple Maçanet
 
 
 
Més informació:
 
 
 
La sessió extraordinària per explicar la documentació requerida per la UDEF a l'Ajuntament acaba en res

MAÇANET DE LA SELVA | D. JIMÉNEZ Molts retrets, intents per treure els draps bruts d'altres regidors i poques explicacions. Així es va viure el ple extraordinari celebrat ahir a Maçanet a petició del PSC i el 9-M per demanar explicacions sobre la documentació que la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), arran d'una denúncia, ha requerit a l'Ajuntament sobre el Pla Urbanístic de 1999-2007, i propietats de l'alcalde, Antoni Guinó (CiU), del segon tinent d'alcalde, Antoni Trinxeria (AM) i de Josep Ciurana (AM).

Els primers a intervenir van ser el PSC. El portaveu, José Martínez, va demanar la relació de finques i referències cadastrals denunciades, va demanar saber per què s'està investigant i si s'ha entregat la documentació a la policia. Després va ser el torn del regidor del 9-M, Xavier Roca: "Senyor Guinó, fa 4 dies va sortir al diari proclamant-se l'amo del poble i ja sabia que la UDEF l'estava investigant", "baixi dels núvols i toqui de peus a terra". Guinó el va tallar: "No faci mítings, ja n'he sentit prou, centri's en el ple, si vol fer alguna pregunta com el PSC..., si no, ho deixem aquí".

Roca, mostrant documents cadastrals, va preguntar al batlle sobre parcel·les
comprades per empreses on figuren familiars de Guinó que després s'haurien venut amb grans beneficis, o per la seva casa a Llagostera. "He vingut a explicar el que m'heu demanat, si voleu parlar de finques, podem parlar de les seves", va replicar Guinó.

La tensió va créixer, Roca advertia que "si volen, pleguem el ple" i Guinó va criticar que el que li preguntava el regidor ja ha "estat jutjat i sobreseït". "No em jutjaran dues vegades", va dir. Davant la insistència, l'alcalde li va retirar la paraula i va retreure al 9-M, que no van a les eleccions, que "no han estat capaços de muntar llista".

Per la seva part, Ciurana i Trin?cheria van ser els únics a mostrar la documentació que els demanaven. Ambdós havien sol·licitat a l'arquitecte municipal que certifiqués que no hi havia hagut cap requalificació urbanística en les seves propietats en els temps investigats. Adjuntaven la resposta de l'arquitecte que així ho certificava.

Guinó, en canvi, va mostrar una carpeta amb la seva declaració de béns (que no va ensenyar ni explicar). El batlle va criticar que la denúncia presentada a la UDEF, a un mes per a les eleccions, és del tot "electoral i política", i que l'únic que busquen són "uns vots més". L'alcalde va afegir que el cas no està als jutjats i que la UDEF fa 1.687 investigacions. Sobre per què no va informar l'oposició dels requeriments policials, Guinó els va replicar que "no se n'assabenten perquè no van al registre" de l'Ajuntament.

En el tram final es va viure un nou i tens debat. El 9-M, després de reclamar el dret a parlar, preguntava a Trincheria i Ciurana sobre parcel·les i actuacions polítiques que podrien haver anat a favor seu, en part gràcies al pacte amb CiU.

Trincheria va insinuar possibles draps bruts del 9-M (abans també havia recriminat actituds del PSC), mig citant algun cas, però es va contenir convidat per l'alcalde a no prosseguir. El ple va acabar sense que el batlle donés més explicacions i la sensació del públic d'haver viscut un nou i trist xou polític.
 
 
   

Dóna la teva opinió:
Participa a la nostra web deixant els teus comentaris i opinions sobre les notícies.
Si el comentari compleix les normes bàsiques de participació serà publicat en breu.
De no complir les normes no serà publicat.
9M no es fa responsable del contingut dels escrits, quedant atribuïda aquesta responsabilitat al seu autor.

  * Autor / Pseudònim
  * Assumpte
  * Comentari

Normes bàsiques de participació:
Els comentaris de la notícia han de fer referència al contingut de la mateixa.
No s’admeten insults ni faltes de respecte.
No s’admeten continguts publicitaris.

 
   
 
12/21/2015
Resultats eleccions generals a Maçanet
 
 
En Comú-Podemos: 818;   Psc-Psoe: 507 Erc: 485;   Democracia i Llibertat: 458; Ciutadans: 418;    PP:...
 
12/11/2015
En Comú Podem a Maçanet
 
 
EL CANVI NO S'ATURA ¿Quin grau d'importància dónes a aquestes eleccions generals? EL CANVI JA S'HA INICIAT a...
 
   
 
10/9/2015 - Josep Fontana
"La independència ara era un salt al buit"
Josep Fontana (Barcelona, 1931) és historiador. Però mai no ha mirat enrere, ans al contrari: ha intentat entendre el present per millorar el...
 
9/30/2015 - Oriol Junqueres
Carta abierta a Mariano Rajoy
Sr. Presidente del Gobierno del Estado Español: Ante los inequívocos resultados de las Eleccions al Parlament Català en las que las...
 
1/7/2015 - Vicens Navarro
MITOS SOBRE GRECIA Y SOBRE EUROPA
 5 de enero de 2015 El pensamiento económico dominante, que no es otro que el neoliberalismo, tiene su propio argumentario que utiliza...
 
 
 
 
Dimecres 16 Desembre 2015
Diumenge 24 de maig 2015
Dijous 23 d'abril ple extraordinari a la 1 del migdia, sala de plens
 
 
 
 
 
Video electoral CUP
 
       
 
QUI SOM
| OBJECTIUS | NOTÍCIES | AGENDA | OPINIÓ| VÍDEOS | DOCUMENTS | CONTACTE
 
 

 

Nou Maçanet. Per contactar amb nosaltres envian's un correu a: massanetdelaselva@iniciativa.cat