Inici  |  Qui som  |  Objectius  |  Notícies  |  Agenda  |  Opinió  |  Vídeos  |  Documents  |  Contacte
 
   
  6/15/2015
  Guinó cedirà l'alcaldia de Maçanet a AM els darrers dos anys de mandat CiU, AM i PP fan un pacte 'in extremis' que farà alcalde Josep M. Ciurana dos anys
3 comentaris - Dóna la teva opinió
  Comparteix
 
Ampliar
 
 
el punt
 
 
 
Un acord in extremis amb Acord per Maçanet (AM) i PP va afavorir ahir la reelecció, com a alcalde de Maçanet de la Selva, d'Antoni Guinó (CiU), que, segons l'acord, d'aquí dos anys cedirà l'alcaldia a AM. Segons va dir el mateix Guinó, l'acord garanteix un “govern de continuïtat” per als propers quatre anys. El candidat de CiU va obtenir els vots de la seva coalició, de l'únic regidor del PP i dels dos regidors d'AM, que, poc abans del ple de constitució de l'Ajuntament havien estat negociant l'acord amb CiU després que, poques hores abans, havien fracassat els intents d'arribar a un pacte amb ERC per desbancar de l'alcaldia Guinó. De fet, l'acord d'AM amb CiU va ser tan in extremis que es va signar un cop constituït el ple i escollit Guinó.

 L'acord va ser definit de “molt generós” pel candidat d'AM, Josep Maria Ciurana, que assumirà l'alcaldia d'aquí dos anys. Altres punts de l'acord inclouen que la primera tinència d'alcaldia serà el primer any per a AM i durant la resta de legislatura, per a CiU. També s'indica que no s'establirà cap llengua oficial en l'administració i que no es podrà fer ús d'edificis municipals ni llocs públics per a símbols “que predisposin a una opció política determinada”.

Dels tretze regidors que van jurar al càrrec, només els quatre d'ERC ho van fer “per imperatiu legal” i va ser el candidat d'ERC, Xavier Xarbau, l'únic que es va fer ressò de la proposta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en què es va posar “a disposició del nou Parlament, del president i del govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre del 2015, per exercir l'autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, l'Estat català, lliure i sobirà”. Xarbau, que va recordar que és el primer cop que ERC entra al consistori, va explicar que havien intentat de “totes totes” un canvi de govern però que, en no ser possible, va anunciar una oposició constructiva, com també ho va fer el regidor del PSC, Adrià Ortiz.
14/06/15 00:00 - MAÇANET DE LA SELVA - U.COMAS-El Punt

El cartipàs i altres punts d'acord
que va imposar AM

Un pacte a tres bandes ha salvat Antoni Guinó (CiU) de passar a l'oposició. CiU, IdSelva i PP tenen un acord rubricat en el qual ja han fet el repartiment del cartipàs i on consta que Guinó serà alcalde fins al 14 de juny de 2017, moment en què cedirà la cadira a Josep Maria Ciurana (IdS) fins a final de mandat, "o en cas de força major" a Raquel Reyner (IdS)

.
L'Ajuntament de Maçanet va quedar oficialment constituït ahir i la seva configuració és la següent: Antoni Guinó es queda l'alcaldia i les àrres de Governació i Urbanisme; Raquel Reyner (IdS) esdevè primera tinent d'alcalde i agafa Festes; Natàlia Figueras (CiU), segona tinent d'alcalde i regidora d'Esports i Ensenyament; Fernando Maqueda (PP), tercer tinent d'alcalde amb les àrees de Medi Ambient, Franges Perimetrals i Recollides de Residus; Josep Maria Ciurana (IdS) Obres i Serveis -i l'alcaldia a partir del 14 de juny de 2017-; Carlos Vallribera (CiU) s'ocuparà de Cultura, Comerç i Turisme; Josep Maria Martínez (CiU) s'encarregarà de Benestar Social i Manteniment d'edificis; i Joan Josep Martínez (CiU) es queda amb Hisenda, Noves Tecnologies, Comunicació i Xarxes 2.0.

L'acord entre les tres formacions va més enllà del repartiment de regidories i fixa unes condicions de mínims: abaixar l'IBI els dos primers anys, el concurs per a la gestió de l'aigua es convocarà amb immediatesa sense preveure inversions per part del concessionari, no s'establirà cap llengua oficial a l'administració, no s'usaran edificis municipals ni llocs públics per situar-hi símbols que predisposin a una opció política a menys que sigui acordat per ple, el pla general no es modificarà, s'adquiriran els terrenys del camp d'en Cinto a mesura que ho demanin els seus titulars i no es tirarà endavant el sòl industrial de Cartellà abans no s'hagi desenvolupat i ocupat en un 70% amb indústria certa i no amb naus a Fontanilles, entre altres."
MAÇANET DE LA SELVA | MARTÍ SANTIAGO . Diari de Girona

 9M proposa als lectors d'aquesta web fer-se preguntes per entendre la dimensió de l'estafa política d'aquest pacte, per explicar l'engany que suposa pels votans d'AM (es va dir que no hi hauria segona vegada) i per suportar l'estancament social, cultural i vital del poble que patim des de fa 30 anys i continuarem patin aquesta legislatura.

Qui remena els fils del poder a Maçanet?
 
 
   
 
Sr. Fernanfez - 6/16/2015
EL PACTE DE LA UDEF
Les preguntes que em faig són:

- perquè es van posar a plorar els dos regidors de AM despres del Ple? Realment volien fer el pacte? O estaven sota algun tipus de pressió/amenaça?

- Coneix realment la Natàlia a en Guinó? La manipulació que ha fet en Guinó de la Natàlia ha estat brutal. Realment es pensava que en Guinó faria un pas enrere? O que li deixaria 2 anys d’alcaldia com anava predicant? Fins hi tot em fa una mica de pena la pobre.


- Per què la ANC va donar suport a un partit espanyolista com és AM? És intolerable que un partit ple de catalans prohibeixi els símbols i les reunions catalanistes a espais públics. Lamentable que els membres de AM estiguin tant sotmesos a les ordres del paganus.

A la pregunta que feies de qui mana a Maçanet? Una hiena, un pernil i un florero ple de whisky.
 
Joan - 6/16/2015
ELS MALETINS
Fa quatre anys va córrer un maletí en forma de carretera més un regidor del PP totalment innecessari per sumar majoria.
Aquest any torna a repetir el regidor del PP totalment innecessari per sumar una majoria. Què hi haurà enguany al maletí?
Sabeu qui ha portat de la maneta i ha imposat incorporar al PP en el pacte de govern les dues legislatures?
 
El Barto - 6/16/2015
ENTRE CORRUPTES S'ENTENEN
Ens han estafat, ploraven? D'alegria suposo. Una carretera penjada, la UDEF a sobre d'aquests investigant les seves propietats, i més coses que de ben segur no sap ningú. És un pacte d'interessos personals, i la línea d' AM és la de sempre: fer-se les víctimes i buscar excuses barates. Aquests han de governar? Pobre de nosaltres els ciutadans, i més els que vam confiar en ells... Per fi s'han tret la careta. El més lamentable és que queda un equip de govern, al meu parer, incompetent. Tot el potencial i les ganes de treballar s'han quedat a l'oposició, però així és la democràcia...
 
 
   

Dóna la teva opinió:
Participa a la nostra web deixant els teus comentaris i opinions sobre les notícies.
Si el comentari compleix les normes bàsiques de participació serà publicat en breu.
De no complir les normes no serà publicat.
9M no es fa responsable del contingut dels escrits, quedant atribuïda aquesta responsabilitat al seu autor.

  * Autor / Pseudònim
  * Assumpte
  * Comentari

Normes bàsiques de participació:
Els comentaris de la notícia han de fer referència al contingut de la mateixa.
No s’admeten insults ni faltes de respecte.
No s’admeten continguts publicitaris.

 
   
 
12/21/2015
Resultats eleccions generals a Maçanet
 
 
En Comú-Podemos: 818;   Psc-Psoe: 507 Erc: 485;   Democracia i Llibertat: 458; Ciutadans: 418;    PP:...
 
12/11/2015
En Comú Podem a Maçanet
 
 
EL CANVI NO S'ATURA ¿Quin grau d'importància dónes a aquestes eleccions generals? EL CANVI JA S'HA INICIAT a...
 
   
 
10/9/2015 - Josep Fontana
"La independència ara era un salt al buit"
Josep Fontana (Barcelona, 1931) és historiador. Però mai no ha mirat enrere, ans al contrari: ha intentat entendre el present per millorar el...
 
9/30/2015 - Oriol Junqueres
Carta abierta a Mariano Rajoy
Sr. Presidente del Gobierno del Estado Español: Ante los inequívocos resultados de las Eleccions al Parlament Català en las que las...
 
1/7/2015 - Vicens Navarro
MITOS SOBRE GRECIA Y SOBRE EUROPA
 5 de enero de 2015 El pensamiento económico dominante, que no es otro que el neoliberalismo, tiene su propio argumentario que utiliza...
 
 
 
 
Dimecres 16 Desembre 2015
Diumenge 24 de maig 2015
Dijous 23 d'abril ple extraordinari a la 1 del migdia, sala de plens
 
 
 
 
 
Video electoral CUP
 
       
 
QUI SOM
| OBJECTIUS | NOTÍCIES | AGENDA | OPINIÓ| VÍDEOS | DOCUMENTS | CONTACTE
 
 

 

Nou Maçanet. Per contactar amb nosaltres envian's un correu a: massanetdelaselva@iniciativa.cat