Inici  |  Qui som  |  Objectius  |  Notícies  |  Agenda  |  Opinió  |  Vídeos  |  Documents  |  Contacte
 
   
  6/11/2012
  Balanç d'un any de tripartit conservador.
1 comentari - Dóna la teva opinió
  Comparteix
 
Ampliar
 
 
 
 
 
Més informació:
 
 
 
Després de les eleccions del 2011, CIU, la força més votada, va cercar aliances per no governar en minoria i les va trobar en un desconcertant AM que va entrar al govern portant de la mà el regidor del PP.

Aquesta aliança va nàixer amb una encaixada de mans però sense cap mena de pacte que recollís acords i objectius comuns. Ha passa l’any i encara es hora de veure o sentir una explicació de quin es el Pla d’acció municipal per la legislatura. Es més, públicament expressat en un ple, en van rebutjar la seva necessitat . Es a dir, no cal que la ciutadania sapiguem que pense fer durant la legislatura un govern tripartit amb programes electorals dispars i contradictoris.

El resultat passat l’any és prou evident.
A falta de criteri propi aplicar la política de retallades del PP i de CIU.
Això en un Ajuntament força sanejat que tenca els comptes del 2011 amb superàvit i romanen de caixa. !
Com que no hi ha un projecte consensuat cada regidor tira pel seu costat i  qui dies passa anys empeny. En resum, un govern en stanby. Un govern que no dona resposta a una realitat social maçanetenca, difícil i fràgil. Un govern que no escolta el que demana la gent del carrer.

Un exemple clar de sordesa i alhora contradiccions en l’acció de govern el trobem en el tema de convertir els vigilants en policia municipal.  Ciu ho volia, la ciutadania ho reclama amb recollida de signatures , l’alcalde sondeja l’oposició per cercar recolzament (que el troba) presentant un informe de la seva viabilitat econòmica i tot i disposar de personal qualificat el tema desapareix. L’excusa econòmica no amaga el desacord en el si del govern CIU-AM.

Els polítics que ens governen segueixen en la mala tradició maçanetenca de preservar el seu xiringuito , treballar sense perspectiva de futur i mantenir certs privilegis. Quins privilegis?. No baixar-se el sou quant tots ells ho reclamaven fa 1 any, tenir el luxe de  disposar d’un home de confiança per escriure els discursos de l’alcalde, o bé veure com tot un cap de llista (el d’AM), està al govern sense més responsabilitat que ser tercer tinent d’alcalde.

Ara bé, com  que han d’aplicar tisorades no els hi cal gaire imaginació:
Retirada de l’ajuda pel projecte de reutilització de llibres, retallada en les subvencions (especialment doloroses en l’àmbit educatiu), augment de les tarifes de la llar d’infants 30%, manca d’iniciativa i imaginació per encarar activitats culturals i lúdiques sense necessitat de suprimir-les, girar-se d’esquenes al col.lectiu de joves i adolescents que passegen sense expectatives, poca sensibilitat per endegar un pla d’acció social pel col.lectius més desafavorits, o oblidar-se d’acabar la Biblioteca tot i rebre part de la subvenció que devia la Generalitat són unes quantes mesures “estrella”.

Pel que fa al futur penso que la tònica d’actuar al dia-dia, per inèrcia, lamentant-se que no hi ha diners i no es pot fer res continuarà pxq, com he dit al principi és un tripartit conservador sense programa comú ni Pla d’acció. Panorama trist i de retrocés polític.

Pot passar que es resolgui en un temps breu les diligències judicials que hi ha sobre l’alcalde Guinó i s’obri una nova situació político-convulsa, o política -regeneradora a la nostre vila.
 
 
   
 
ERIÇÓ - 9/26/2012
TRIPARTIT
Per "xulus" ells, que carai ¡¡¡.
En un poble com el nostre, encara amb tants borregus manipulats pels cacics, que fàcil ès convertir-se
en MESIES ¡¡¡
 
 
   

Dóna la teva opinió:
Participa a la nostra web deixant els teus comentaris i opinions sobre les notícies.
Si el comentari compleix les normes bàsiques de participació serà publicat en breu.
De no complir les normes no serà publicat.
9M no es fa responsable del contingut dels escrits, quedant atribuïda aquesta responsabilitat al seu autor.

  * Autor / Pseudònim
  * Assumpte
  * Comentari

Normes bàsiques de participació:
Els comentaris de la notícia han de fer referència al contingut de la mateixa.
No s’admeten insults ni faltes de respecte.
No s’admeten continguts publicitaris.

 
   
 
12/21/2015
Resultats eleccions generals a Maçanet
 
 
En Comú-Podemos: 818;   Psc-Psoe: 507 Erc: 485;   Democracia i Llibertat: 458; Ciutadans: 418;    PP:...
 
12/11/2015
En Comú Podem a Maçanet
 
 
EL CANVI NO S'ATURA ¿Quin grau d'importància dónes a aquestes eleccions generals? EL CANVI JA S'HA INICIAT a...
 
   
 
10/9/2015 - Josep Fontana
"La independència ara era un salt al buit"
Josep Fontana (Barcelona, 1931) és historiador. Però mai no ha mirat enrere, ans al contrari: ha intentat entendre el present per millorar el...
 
9/30/2015 - Oriol Junqueres
Carta abierta a Mariano Rajoy
Sr. Presidente del Gobierno del Estado Español: Ante los inequívocos resultados de las Eleccions al Parlament Català en las que las...
 
1/7/2015 - Vicens Navarro
MITOS SOBRE GRECIA Y SOBRE EUROPA
 5 de enero de 2015 El pensamiento económico dominante, que no es otro que el neoliberalismo, tiene su propio argumentario que utiliza...
 
 
 
 
Dimecres 16 Desembre 2015
Diumenge 24 de maig 2015
Dijous 23 d'abril ple extraordinari a la 1 del migdia, sala de plens
 
 
 
 
 
Video electoral CUP
 
       
 
QUI SOM
| OBJECTIUS | NOTÍCIES | AGENDA | OPINIÓ| VÍDEOS | DOCUMENTS | CONTACTE
 
 

 

Nou Maçanet. Per contactar amb nosaltres envian's un correu a: massanetdelaselva@iniciativa.cat