Inici  |  Qui som  |  Objectius  |  Notícies  |  Agenda  |  Opinió  |  Vídeos  |  Documents  |  Contacte
 
   
  9/26/2012
  N-II: Espanya posa preu a la vida
0 comentaris - Dóna la teva opinió
  Comparteix
 
Ampliar
 
 
 
 
 
Més informació:
 
 
 
Alternativa per l'interior
Com a contrapartida al no desdoblament de la N-ll, Foment proposa la construcció d'una nova autovia des de Granollers que enllaci amb l'A-2 a Maçanet. Pels alcaldes de la zona, que no entenen que hi hagi diners per a fer aquesta nova obra i no per acabar el desdoblament, aquesta no és la solució.

Ni les desenes de morts que en els darrers mesos hi ha hagut a la N-ll han fet reaccionar a Madrid que, a les comarques gironines, cal fer-hi alguna cosa. El Ministeri de Foment ja ha sentenciat i, el que fa només unes setmanes era una declaració d'intencions, ha acabat esdevenint una realitat.
El desdoblament de la N-ll entre Tordera i Maçanet, una de les principals reivindicacions durant els darrers anys d'alcaldes i veïns de municipis del Maresme, La Selva i el Gironès no es farà. La principal raó que dóna el Ministeri per no fer el desdoblament, és l'elevat cost de l'obra, que xifra en 22,7 milions per quilòmetre.

Fa poc més de deu dies l'Estat va admetre que s'estava "replantejant" el projecte constructiu del tram Maçanet-Tordera de la N-ll, aprovat des del 27 de maig del 2009. Aquest dimarts, el ministeri de Foment ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) un anunci on revoca la tramitació del projecte perquè, segons detalla, hi ha "nous condicionants" que el fan inviable.

El primer, és que una ordre del mateix ministeri del 17 de desembre per garantir l'eficiència en l'execució d'obres públiques estipula que hi ha un cost màxim de pressupost per quilòmetre. Segons Foment, aquest tram de 8,9 quilòmetres multiplica gairebé per tres aquest topall perquè costa més de 22,7 MEUR (milions d'euros).
A banda de qüestions de cost, Foment també argumenta que el tram de la Nacional II entre Montgat i Tordera és, des del febrer del 2010, titularitat del Govern i, per tant, no és competència de l'Estat desdoblar-la perquè aquest tram ha quedat exclòs del catàleg de la xarxa de carreteres de l'Estat.

Com a alternativa, Foment "es compromet" a redactar un estudi informatiu per definir un "itinerari de gran capacitat" que enllaci la B-40 des de Granollers cap al nord i amb l'autovia A2 a Maçanet de la Selva. "Suposa donar prioritat a l'itinerari de discorre per l'interior en comptes de l'itinerari coster", detalla Foment. Aquesta alternativa, que pels alcaldes de la zona "no és la solució", deixaria sense connexió amb carretera desdoblada municipis com Lloret de Mar o Blanes.

"Constitueix l'alternativa racional als trams de carretera N-II Montgat-Tordera i Tordera-Maçanet de la Selva", subratlla el ministeri a l'anunci del BOE que conclou amb la revocació de la resolució sobre l'A-2 del 22 de maig del 2009.
Contra aquesta revocació es pot interposar recurs de reposició o directament interposar un recurs contenciós-administratiu davant l'Audiència Nacional en un termini de 2 mesos.

"És lamentable"
Un dels alcaldes afectats pel pas de la N-ll i, per tant, per l'aturada de les obres, Jordi Camps, de Vidreres, considera que "és lamentable que l'estat espanyol no vulgui continuar l'obra, ja que és una carretera per la que passa molt trànsit i a on hi ha hagut moltes víctimes mortals". Camps lamenta la negativa que, constantment, ha mostrat el Govern d'Espanya a voler acabar aquesta obra opinant que "ens fa molta pena que, en aquests moments que hauríem d'intentar fer que l'estat anés endavant, Espanya no vulgui que prosperi".
Sobre l'alternativa que proposa Foment, Camps assegura que "l'autovia no és la solució, perquè el problema el continuarem tinguen" i "la solució a aquest problema és finalitzar el desdoblament de la N-ll fins a Tordera". Per l'alcalde de Vidreres, "és difícil d'entendre que hi hagi diners per iniciar una nova obra i no per acabar el desdoblament" que, si bé reconeix que és costós, "es pot fer per parts"

.


CiU, PSC i ERC en contra l'alternativa
Els diputats gironins a Madrid aposten pel desdoblament i rebutgen l'alternativa de l'autovia que proposa Foment. Jordi Xuclà (CiU), Àlex Sàez (PSC) i Teresa Jordà (ERC) s'han pronunciat just després de la publicació al BOE d'aquesta informació i han coincidit en que, el més important, és acabar el desdoblament de la N-ll. De fet, els tres diputats han preguntat i instat a la Ministra en diverses ocasions a sobre la finalització de l'obra. Per Xuclà, la notícia és "de dimensions històriques i d'assassinat". El diputat de CiU lamenta també que, durant la darrera campanya, el PP prometés el desdoblament i ara giri l'esquena a les comarques gironines. Sàez, per la seva banda, ha reclamat a l'estat que expliqui el perquè del replantejament, i critica les formes amb que s'ha fet, "amb un cop de puny sobre la taula". Jordà creu que la notícia és una mostra més del maltracte d'Espanya contra Catalunya i opina que "el PP només ha utilitzat
 
 
   
 
Ampliar
 
Ampliar
 
   

Dóna la teva opinió:
Participa a la nostra web deixant els teus comentaris i opinions sobre les notícies.
Si el comentari compleix les normes bàsiques de participació serà publicat en breu.
De no complir les normes no serà publicat.
9M no es fa responsable del contingut dels escrits, quedant atribuïda aquesta responsabilitat al seu autor.

  * Autor / Pseudònim
  * Assumpte
  * Comentari

Normes bàsiques de participació:
Els comentaris de la notícia han de fer referència al contingut de la mateixa.
No s’admeten insults ni faltes de respecte.
No s’admeten continguts publicitaris.

 
   
 
12/21/2015
Resultats eleccions generals a Maçanet
 
 
En Comú-Podemos: 818;   Psc-Psoe: 507 Erc: 485;   Democracia i Llibertat: 458; Ciutadans: 418;    PP:...
 
12/11/2015
En Comú Podem a Maçanet
 
 
EL CANVI NO S'ATURA ¿Quin grau d'importància dónes a aquestes eleccions generals? EL CANVI JA S'HA INICIAT a...
 
   
 
10/9/2015 - Josep Fontana
"La independència ara era un salt al buit"
Josep Fontana (Barcelona, 1931) és historiador. Però mai no ha mirat enrere, ans al contrari: ha intentat entendre el present per millorar el...
 
9/30/2015 - Oriol Junqueres
Carta abierta a Mariano Rajoy
Sr. Presidente del Gobierno del Estado Español: Ante los inequívocos resultados de las Eleccions al Parlament Català en las que las...
 
1/7/2015 - Vicens Navarro
MITOS SOBRE GRECIA Y SOBRE EUROPA
 5 de enero de 2015 El pensamiento económico dominante, que no es otro que el neoliberalismo, tiene su propio argumentario que utiliza...
 
 
 
 
Dimecres 16 Desembre 2015
Diumenge 24 de maig 2015
Dijous 23 d'abril ple extraordinari a la 1 del migdia, sala de plens
 
 
 
 
 
Video electoral CUP
 
       
 
QUI SOM
| OBJECTIUS | NOTÍCIES | AGENDA | OPINIÓ| VÍDEOS | DOCUMENTS | CONTACTE
 
 

 

Nou Maçanet. Per contactar amb nosaltres envian's un correu a: massanetdelaselva@iniciativa.cat