Inici  |  Qui som  |  Objectius  |  Notícies  |  Agenda  |  Opinió  |  Vídeos  |  Documents  |  Contacte
 
   
  10/25/2012
  L'Ajuntament acomiada tres educadores de la llar d'infants.
1 comentari - Dóna la teva opinió
  Comparteix
 
Ampliar
 
 
 
 
 
Més informació:
 
 
 
L’atur i la pujada de la matrícula fa disminuir les inscripcions.

Com a final anunciat de la política de retallades, aquest dimarts 23 d’octubre el ple de l’ajuntament va aprovar l’acomiadament de tres educadores de la llar d’infants municipal amb els vots a favor del tripartit del govern (CIU-AM-PP). L’oposició PSC i 9M van votar en contra.

Quan al mes de juliol l’ajuntament va aprovar les noves tarifes per la llar d’infants pel curs 2012-2013, Nou Maçanet va expressar el seu desacord per la repercussió que suposa a les famílies una pujada del 44%, tenint en compte les dures conseqüències de la crisi entre la població jove. (veure article publicat a la web:http://noumassanet.org/web/cat/noticia-detall.asp?id_noticia=92)

Tanmateix, el més probable era que si hi afegíem l’alt índex d’atur que pateix la població de Maçanet, la matriculació es reduiria de forma considerable i per tant tindrien un problema amb les treballadores de la llar d’infants.

Doncs això és el que ha passat.
Han pujat la quota de 120 a 175 € (un augment prop del 50% que representa 600€ més).
Curiosament, la davallada  en la matriculació ha significat un 55%. De 68 alumnes el curs anterior, hem passat a 38 alumnes.
Òbviament sobra professorat i n’han despatxat a tres.
La indemnització per l’acomiadament costa 20.000€ que representa el que recaptaran de més per la puja del 44%.

9Maçanet va demanar que el govern reconsiderés el seu posicionament proposant que es modifiqui a la baixa la quota del servei i s’introdueixi una tarifació social pels usuaris, atenent a la seva renda i situació particular.
Aquesta mesura, a part de voler ser equitatius en la distribució d’oportunitats, permetria que algunes famílies matriculessin el seu fill/a i en conseqüència alguna treballadora no perdria la feina.
Tal vegada l’adequació de la plantilla sigui inevitable ,donat l’índex de natalitat del 2011 i 2012, però si es pot esmorteir l’impacte, ja és una bona mesura.

Com era d’esperar va ser rebutjada pel govern municipal, tal com van fer l’any passat quan ja ho vam proposar en el ple d’aprovació de les ordenances fiscals.

Per ells sembla molt complicat això d’establir una tarifació social de la quota, que suposa un reducció del 25%, 50% o 75% segons la renda o situació personal.
Els regidors, tècnics i administratius de l’ajuntament estan al servei dels ciutadans i no creiem que un estudi com el que es demana tingui cap complexitat.
Vaja, l’Ajuntament de Lloret ho acaba d'aprovar.

Tot plegat respon més a una qüestió ideològica que econòmica. Pel govern municipal, la llar d’infants no és un servei obligatori, és deficitari i afecta a un grup reduït de persones.
Semblant al que pensen de la biblioteca: és un luxe pel nostre poble i i costa mantenir-la (el dia que acabin les obres).


Si es vol cercar un exemple del que significa la política d’austeritat i retallades aplicades des de fa tres anys per Zapatero, Mas I Rajoy el tenim a Maçanet.
Primer han venut com inevitables les retallades en els serveis públics ,per tal de controlar el dèficit i alhora pagar el deute als bancs alemanys que van finançar els banc i caixes del país .
Després hem vist com han disminuït o suprimit les subvencions (fora ajuda als llibres de text amb la conseqüent merma en el projecte de reutilització, rebaixa substancial de la subvenció de la Generalitat a les llars d’infants, fora sisena hora...), que ha fet augmentar la despesa de la ciutadania. Com l’Ajuntament també practica l’austeritat en la despesa i rep menys diners de la Generalitat suprimeix serveis o augmenta  taxes i preus.

El resultat és tancar activitat i acomiadar gent. Tot sigui per complir amb el dèficit zero constitucional. És l’austeritat per els pobres perquè l’austeritat per els rics encara no s’ha inventat.
 En fi, si pel proper curs tornen a augmentar la quota de la llar d’infants per tal de reduir aquest servei deficitari els hi sortirà rodó perquè es tancarà el servei per manca d’usuaris.
 
 
   
 
llar - 10/25/2012
LLAR D' INFANTS DE MAÇANET
Demà hi ha 1 reunió a Can Trincheria a les 15:15 per informar-ne a les famílies dele nens que van a la llar, però estaría bé que hi anés tothom que vulgui dir-hi la seva!!!
 
 
   

Dóna la teva opinió:
Participa a la nostra web deixant els teus comentaris i opinions sobre les notícies.
Si el comentari compleix les normes bàsiques de participació serà publicat en breu.
De no complir les normes no serà publicat.
9M no es fa responsable del contingut dels escrits, quedant atribuïda aquesta responsabilitat al seu autor.

  * Autor / Pseudònim
  * Assumpte
  * Comentari

Normes bàsiques de participació:
Els comentaris de la notícia han de fer referència al contingut de la mateixa.
No s’admeten insults ni faltes de respecte.
No s’admeten continguts publicitaris.

 
   
 
12/21/2015
Resultats eleccions generals a Maçanet
 
 
En Comú-Podemos: 818;   Psc-Psoe: 507 Erc: 485;   Democracia i Llibertat: 458; Ciutadans: 418;    PP:...
 
12/11/2015
En Comú Podem a Maçanet
 
 
EL CANVI NO S'ATURA ¿Quin grau d'importància dónes a aquestes eleccions generals? EL CANVI JA S'HA INICIAT a...
 
   
 
10/9/2015 - Josep Fontana
"La independència ara era un salt al buit"
Josep Fontana (Barcelona, 1931) és historiador. Però mai no ha mirat enrere, ans al contrari: ha intentat entendre el present per millorar el...
 
9/30/2015 - Oriol Junqueres
Carta abierta a Mariano Rajoy
Sr. Presidente del Gobierno del Estado Español: Ante los inequívocos resultados de las Eleccions al Parlament Català en las que las...
 
1/7/2015 - Vicens Navarro
MITOS SOBRE GRECIA Y SOBRE EUROPA
 5 de enero de 2015 El pensamiento económico dominante, que no es otro que el neoliberalismo, tiene su propio argumentario que utiliza...
 
 
 
 
Dimecres 16 Desembre 2015
Diumenge 24 de maig 2015
Dijous 23 d'abril ple extraordinari a la 1 del migdia, sala de plens
 
 
 
 
 
Video electoral CUP
 
       
 
QUI SOM
| OBJECTIUS | NOTÍCIES | AGENDA | OPINIÓ| VÍDEOS | DOCUMENTS | CONTACTE
 
 

 

Nou Maçanet. Per contactar amb nosaltres envian's un correu a: massanetdelaselva@iniciativa.cat