Inici  |  Qui som  |  Objectius  |  Notícies  |  Agenda  |  Opinió  |  Vídeos  |  Documents  |  Contacte
 
   
  11/9/2012
  I tant si podem!!
4 comentaris - Dóna la teva opinió
  Comparteix
 
Ampliar
 
 
 
 
 
Arxius relacionats:
Més informació:
 
 
 
El proper 25 de novembre hi haurà eleccions al Parlament de Catalunya. 9 Maçanet vol fer pública la seva ferma oposició davant les politiques de retallades dels govern de CiU i del PP, i aposta per una Catalunya on els ciutadans i ciutadanes puguem decidir en llibertat el nostre futur, en relació al model d’Estat que volem, però també en relació al model econòmic i social que volem.

Les retallades en sanitat i educació suposen un enorme retrocés en drets socials bàsics, i afecten sobretot a les classes socials més desfavorides, en un moment en què la classe treballadora està sent terriblement colpejada pel drama de l’atur i les retallades de sous, que sovint acaben en desnonaments i fam. Les xifres oficials són, en aquests aspectes, demolidores. En clau local, per exemple, a Maçanet hem vist com les retallades de CiU-PP-AM han incrementat notablement el cost de les llars d’infants per a les famílies i de rebot acomiaden a tres educadores.
.
Des de la dreta es repeteix com un mantra sagrat que aquestes retallades són inevitables. Nosaltres diem rotundament que NO, que són perfectament evitables. Amb polítiques fiscals més justes i progressives, amb la lluita contra el frau fiscal, amb la recuperació de determinats impostos... es podrien aconseguir els diners necessaris per poder-nos-les estalviar. Però per fer això cal voler-ho fer. I ells no volen: apujar els impostos dels més rics no entra en els seus plans.

D’altra banda, la contrareforma laboral imposada per la majoria absoluta del PP, amb el suport de CiU, no ha suposat ni més ocupació, ni més estabilitat del deute, ni més “confiança” dels anomenats mercats, és a dir, de la banca especuladora. Ans al contrari, la contrareforma laboral ens ha portat un increment notable de l’atur (fins a un 22.6% a Catalunya), més EROs, més inestabilitat laboral, pitjors condicions de treball. En definitiva, un empitjorament de les condicions laborals.
 
Les dones i homes de 9Maçanet pensem que davant d’aquesta situació cal reaccionar amb polítiques d’esquerres, de distribució de la riquesa per aturar les retallades de drets socials bàsics i les privatitzacions dels serveis públics. I caldrà que ho fem des del carrer, però també des de les institucions.

Per a nosaltres la coalició ICV-EUiA és qui representa aquesta opció d’esquerres..
Per tot això, des de 9M-EPM manifestem públicament el nostre suport a la candidatura d’ICV-EUiA, i ens fem nostre el seu lema de campanya: ...I TANT SI PODEM!
 
 
   
 
kampanilla - 11/11/2012
RESPONDRE
Esperem que no passi com ha passat a Galicia i es podria dir a Euskadi també amb el tema de no votar l´esquerra. NO AL VOT EN BLANC I L´ABSTENCIÓ, sis-plau! No al desencant. Sempre hi ha alternatives, pro hem de buscar-les.
Visqui'm en una societat que está instaurada així, amb partits polítics i aixó no ho podem canviar. L´únic que podem canviar es qui ens goberni. Certament, nosaltres tenim la decisió...........i PODEM!
 
ERIÇÓ - 11/12/2012
I TAAAANT QUE PODEM ¡¡¡
I potser el sistema de partits politics, també el poriem canviar, només es questió de proposarso.
 
Roger de Llúria - 11/12/2012
CANVIS DE VERITAT
Estic d'acord Eriçó. Si volem un estat propi hem de començar per una transformació radical de: l'estructura dels partits, de la llei de finançament dels partits, de la llei de règim Local que permet als polítics tenir tants sous com càrrecs o durada infinita del mandat, canvi de la llei electoral i redacció d'una llei de transparència.
 
Anaïs - 11/13/2012
NO FEM TRAMPES!!!!
No sé si el meu comentari entrerà en aquest apartat, perquè jo només em vullreferir al nostre poble.
En tot cas, estic d'acord: I tant si podem!!!!
La rebaixa de l'IBI, es una bon notícia, així en abstracte però... no entra en contradicciò per ex. amb la pujada desmesurada de les tarifes de la LLAR D'INFANTS, que ha portat que algunes famílies hagi hagut de precindir d'aquests serveis i en conseqüencia tres educadores han perdut la feina?.
La senyora Carmen Hernandez, regidora de benestar social, que es vanta de portar a terme grans projectes, ha arrabassat i criticat de la manera més barroera la tasca que porten a terme un grup de voluntaris/as de la manera més desinteressada.
No serà que alguns politics el que més els interessa, es sencillament EL PODER?.
 
 
   

Dóna la teva opinió:
Participa a la nostra web deixant els teus comentaris i opinions sobre les notícies.
Si el comentari compleix les normes bàsiques de participació serà publicat en breu.
De no complir les normes no serà publicat.
9M no es fa responsable del contingut dels escrits, quedant atribuïda aquesta responsabilitat al seu autor.

  * Autor / Pseudònim
  * Assumpte
  * Comentari

Normes bàsiques de participació:
Els comentaris de la notícia han de fer referència al contingut de la mateixa.
No s’admeten insults ni faltes de respecte.
No s’admeten continguts publicitaris.

 
   
 
12/21/2015
Resultats eleccions generals a Maçanet
 
 
En Comú-Podemos: 818;   Psc-Psoe: 507 Erc: 485;   Democracia i Llibertat: 458; Ciutadans: 418;    PP:...
 
12/11/2015
En Comú Podem a Maçanet
 
 
EL CANVI NO S'ATURA ¿Quin grau d'importància dónes a aquestes eleccions generals? EL CANVI JA S'HA INICIAT a...
 
   
 
10/9/2015 - Josep Fontana
"La independència ara era un salt al buit"
Josep Fontana (Barcelona, 1931) és historiador. Però mai no ha mirat enrere, ans al contrari: ha intentat entendre el present per millorar el...
 
9/30/2015 - Oriol Junqueres
Carta abierta a Mariano Rajoy
Sr. Presidente del Gobierno del Estado Español: Ante los inequívocos resultados de las Eleccions al Parlament Català en las que las...
 
1/7/2015 - Vicens Navarro
MITOS SOBRE GRECIA Y SOBRE EUROPA
 5 de enero de 2015 El pensamiento económico dominante, que no es otro que el neoliberalismo, tiene su propio argumentario que utiliza...
 
 
 
 
Dimecres 16 Desembre 2015
Diumenge 24 de maig 2015
Dijous 23 d'abril ple extraordinari a la 1 del migdia, sala de plens
 
 
 
 
 
Video electoral CUP
 
       
 
QUI SOM
| OBJECTIUS | NOTÍCIES | AGENDA | OPINIÓ| VÍDEOS | DOCUMENTS | CONTACTE
 
 

 

Nou Maçanet. Per contactar amb nosaltres envian's un correu a: massanetdelaselva@iniciativa.cat