Inici  |  Qui som  |  Objectius  |  Notícies  |  Agenda  |  Opinió  |  Vídeos  |  Documents  |  Contacte
 
   
  11/20/2012
  Càritas de Maçanet i el Consell Parroquial demanen a l'alcalde la destitució de la regidora de Benestar Social Mª Carmen Fernández.
27 comentaris - Dóna la teva opinió
  Comparteix
 
Ampliar
 
 
 
 
 
Més informació:
 
 
 
En una carta dirigida a l’alcalde Sr. Antoni Guinó,  el Consell Parroquial i Càritas Parroquial argumenten la seva demanda en que la regidora “ha demostrat que no sap escoltar i per tant tampoc dialogar i és incapaç de treballar coordinadament amb altres persones”.
Exposen també que els “ha faltat greument a l’honor amb acusacions fora de to”.

Per aquests motius consideren que la regidora Fernández no és apta per assumir la responsabilitat d’una tasca tant delicada com la que te encarregada.

Finalment expressen que faran arribar les seves queixes i raons al Consorci de Benestar de la Selva i a Càritas Diocesana del Girona.

Per altra part, recorden que Càritas parroquial fa molts anys que treballen per les persones més necessitades del municipi “de manera desinteressada , sense fer-ne propaganda, calladament i amb efectivitat”, molt abans que la regidora Fernàndez, col.laborant amb bona sintonia amb l’àrea tècnica dels Serveis Socials i amb tots els anteriors governs municipals.

Per acabar expressen la voluntat que Caritas i la Parròquia seguirà fent la seva funció “quan la regidora o el propi alcalde no siguin en el càrrec que ocupen a l’Ajuntament”.

Pel que sembla el conflicte ha sorgit en el moment que la regidora Fernàndez ha volgut protagonitzar el tema del banc dels aliments, que sempre ho gestionava la parròquia, per centralitzar-ho a can Falló, seu dels Serveis Socials, amb els seu propi voluntariat.

Des de les entitats socials no entenen que en lloc de sumar esforços i millorar la tasca que duen a terme, la regidora volgui monopolitzar el banc dels aliments i actua de forma arbitrària, autoritària i pensant més en posar-se medalles que en la funció pròpia del seu càrrec.

Des de 9M donem el nostre recolzament a Càritas i al Consell Parroquial, i prenem el compromís de demanar explicacions en el proper ple ordinari del mes de Desembre. Aquest no és el primer cas que la regidora és protagonista de conflictes de relació amb persones, entitats o treballadors de l’Ajuntament.
 
 
   
 
ERIÇÒ - 11/20/2012
CÀRITES
Anirà bé sacsejar un xic aquest consistori a veure si desperten i s'adonen que també son humans i per tant tant miserables com ho pot ser quasevol humà.
Ja els estan pujant massa els fums.
 
kampanilla - 11/21/2012
ARTICLE
No sabía a on donar la meva queixa pro está en la línea de la prepotencia i el insult velat, o no tant.
Soc una persona de familia monoparental que vaig anar a demanar un ajut per les clases de la meva filla d´angles.
Vaig tocar totes les tecles, kom se sol dir, des de el regidor de cultura, l´assistent i la regidora de benestar (que sembla que aixó es una utopia, per cert), pro l´unic que em vaig trobar va ser una carta del Ajuntament invitanme a un judici per impagament i de moment no m´han citat, pro lo mes greu es que quan vaig anar a parlar amb la regidora i li vaig dir que no tenia una posició económica per ajudar a la meva fillla a que reforcés una asignatura que tenía molt fluixa al institut i si em podien ajudar amb una beca, i em va contestar que si jo estaba en aquesta situació es perque NO HABIA SABUT LLAURAR EL MEU FUTUR i que no era el seu problema, quan a mes, jo sabia que hi habia gent asistint a les clases sense cap pagament
 
MEC - 11/21/2012
....
A L'ATUR HI HA GENT QUE FARIA MOLT MILLOR AQUESTA FEINA!!


SRA REGIDORA COM SENTU QUE DIUEN.. A FER CUA AL PARU!!!
 
Anaïs - 11/22/2012
VOSTÉ PRIMER SRA. REGIDORA.
Es veu que la Sra. regidora ho tenia clar: Ha volgut comandar una tasca social que portàven a terme persones de tota solvència i de manera totalment desinteressada.
El més trist es que ha mancat un dialeg previ, per acostar posicions, si calia.. No ha estat així, ella ha emprat la prepotència i maneres poc ortodoxes (per dir-ho suau).
Em reafermo: Hi ha persones que no tenen cap mirament per tal d'assolir EL PODER.
 
KMFDM - 11/23/2012
CORRUPCIÓ I USURA ( CIU )
És molt trist que la poca cultura de la gent el poble de Maçanet dóni el seu vot al Sr Guinó i als seus interessos ultra usurers i sorruptes per a l'enriquiment propi. Amb aquest exemple al partit, com voleu que siguin els altres regidors? Ara toca menjar-se'ls amb patates. A veure si la pròxima vegada la gent es lliura de la pols que hi ha sobre les seves neurones i romia una mica més a qui estan donant el seu vot de confiança.

Confies en un CORRUPTE?
 
Celta - 11/23/2012
REGIDORA BENESTAR
Si teniu algun dubta aixo es el univers "Guinó" i no hi res més a dir.
 
serima - 11/23/2012
PREPOTÈNCIA
La prepotència es un defecte ,per desgràcia molt freqüent en l'actual ajuntament, aquesta senyora el que ha de fer, es.... , el que sap fer de veritat, i no fer malbé una feina que fins aquest moment s'ha portat a terme correctament i de manera altruista per voluntaris, que mai s'han volgut posar una medalla.
Hi han regidors que potser han de tornar a agafar els llibres, i tenir una mica més de cultura.Crec que per dedicar-se a la política, s'haurien de tenir uns mínims d'estudis, cosa que molta gent sabem que hi han regidors que no arriben ni al graduat escolar . Tant per alcade, primer tinent, i regidors.
 
Antonio - 11/24/2012
VAYA CONCEJALA!
Cáritas no merece un trato como el ayuntamiento les está dando. Es mas, las personas de Cáritas son poseedoras de una gran humanidad i entrega al prójimo. Me consta porqué he vivido de cerca las problemáticas sociales de Maçanet a través de la mia, muy triste y que no viene al caso. La regidora Fernández, polea de transmisión de sus superiores, es y a sido siempre orgullosa, ignorante, prepotente y fiel seguidora del asíduo visitante de los juzgados. (Del Guinó me refiero). Y Trncheria? un monaguillo mas del "sumo Sacerdote". De pena.
Pueblo inculto políticos como los que tenemos.
Antonio
 
voluntaria - 12/4/2012
CON LA ESGLESIA EM TOPAT
parteixo de la base no he votat ni votaré a ciu mai,pero trobo que el mossen haria de adonar-se que hi ha molta gent que vol fer voluntariat en els espais municipals del poble i en un ambient laic i no dependre de la direcció de caritas.el gran recapte de aliments que s´ha fet a traves del banc de aliments de catalunya a sigut un exit ja que per primer cop estaban voluntaris del poble (l´any passat van haber de venir voluntaris de llagostera i riudarenes perque no s ´apuntaba ningú).la idea de que no es demanin mai diners i ningu toqui diners (com es veu que pasaba fins ara) em sembla genial ara nomes es treballan amb donacions en especies per tant no veig on es el problema
 
Anaïs - 12/7/2012
MÉS CÀRITAS
LLegeixo en el PUNT DIARI la resposta del batlle en el tema Càritas. La seva explicació és esbiaxada, deixant es evidència Caritas de Maçanet, però això sí, li va quedar molt polit , i suposo que va convencer tothom.
I ara , en el meu torn particular de preguntes, li vull demenar al señor batlle, quin és el sou del seu secretari particular sr. Caballero, que això sí, l'hi fa uns escrits molt acurats, però crec que com a contrbuent tinc dret a saber-ho.
 
Melenas - 12/7/2012
CRISSIS BANC D'ALIMENTS
no se puede tener una sola forma de entender la ayuda hay otra forma de recibirla sin estar de rodillas POR FAVOR NO NOS MIREMOS EL OMBRIGO SUMEMOS ESFUERZOS Y PENSEMOS EN LAS PERSONAS QUE TIENEN LA NECESIDAD DE RECIBIR AYUDA EN ESTOS MOMENTOS TAN DIFICILES
 
Anaïs - 12/10/2012
MÉS DEL MATEIX......
Voluntaria: No menystingui Cáritas. Es una entitad de prou solvència, en la qual hi col.lavoren gent cristiana i gent atea, tant se val. No em queda clar. No em queda clar si vosté sap que Càritas i el Banc dels aliments estan conectats i travallen conjuntament, quan si ho etenc bé, sembla que vosté ho separa.
Però el motiu d'aquestes lletres és un altre. Vosté diu textualment " la idea de que no es demanin mai diners i ningu toqui diners ( com es veu que pasaba fins ara) ". Això no em queda gens clar, siusplau, em pot explicar què vol dir?. Moltes gràcies.
 
piscis - 12/10/2012
CARITAS
Seria genial que aquí cada un firmés amb el seu nom i cognoms. Jo no ho puc fer perquè sóc part beneficiada dins el tema. Be. el Sr. Guinó, sap el que es fa i tots els SEUS regidors estan sota el seu poderós dictat. És un vividor prepotent dels que no en corren gaires .I aixíe amb aquest caire va tot a Maçanet. Se suposa que tots aquesta cèntims que diuen que s'estalviarande CARITAS, aniran destinats a causes molt mes nobles i generoses que aquesta. Quina pena que em fa tot això
 
Encara caritas - 12/10/2012
CARITAS
Pels que no estiguin al corrent del tema CARITAS els puc dir que amb les explicacions d'en GUINO no si posaran pas, ja que en las mateixes (com sempre) no hi ha ni una sola paraula de la veritat .
És la seva versió interesada i pensada en benefici propi, Ditxos el dia que . . . .
 
ERIÇÖ - 12/10/2012
CAP MIRAMENT PER ASSOLIR EL PODER
Es ben cert Anaïs:" Cap mirament per assolir i ampliar el poder". Tot aquest maremagnum que han muntat des del consistori, no te cap mena de intenció d'ajudar a res ni a ningú, es simplement posar-se medalles, ja ho deia el Sr. Guinó en el discurs de l'11 de setembre..."Des de l'Ajuntament estem donant menjar a 60 families de Maçanet !!!. Com si fins llavors no s'estés fent de una manera recatada i anònima, sense propaganda ni escarafalls. Es clar que el seu objectiu es arreplegar algún vot més quan arribi l'hora.
 
voluntaria - 12/11/2012
CARITAS VERSUS BANC ALIMENTS
anaïs: efectivament la caritas i el banc d´aliments col.laboren com també col.laboran amb el banc de aliments la caixa i moltisimas altres empresas i entitats http://www.bancdelsaliments.org/es/empresas_colaboradoras/
per tant el banc de aliments no es caritas ,ni la caixa ni els altres que hi col.laboren . el banc de aliments es una entitat privada en que hi han entitats que reben aliments i altres que els aportan.
respecte a lo que vull dir en la cuestió dels diners em refereixo a que fins ara caritas compraba al spar de maçanet i pasaba la factura al ajuntament ....ara tot el que es recapta surt de empresas i particulars en especies per tant el ajuntament no paga res el un esforç de la gent del poble , dels que ajudan donan aliments cada semana ,no del ajuntament ni de caritas si no de la gent que demostra que pot ser solidaria i ajudar cuan cal.
jo com moltisima altra gent no sabiam que existia un banc de aliments portat per caritas i per tant no podiam ajudar , ara es tot com crec que a de ser , en un edifici municipal on tothom pugui participar i es senti comode (jo personalment no estic comode dintre de una esglesia ).
aixó al meu entendre es una guerra entre ciu i els altres partits politics i el mossen per veure qui es penja la medalla de que .........en la meva opinió personal han perdut tots de vista el mes important ,que es la gent ,las mes de 60 familias que ho estan pasan malament i que necesitan el ajud de tots .necesitem que els politics del poble TOTS els politics i els estaments ja siguin laics o religiosos facin front comú per ajudar a las personas ja que se supossa que tenen vocació de servei .

 
Ng - 12/12/2012
BANC D´ALIMENTS
Es una llàstima que un tema social i necessari sigui polititzat.
Jo esperaria d'uns polítics compromesos i els que no son polítics que, enlloc de només criticar, ocupessin el temps buscant més formes d'ajudar.
També seria lo seu d'altres "estaments" que se suposen preocupats pel benestar aliè.
Jo no pertanyo a cap partit polític ni sóc creient però sóc voluntària cada dimarts a la tarda, deixant de banda les meves conviccions.
Els meus companys i jo dediquem hores cada setmana a aquesta tasca desinteressadament i ni conec ni m´interessen les seves tendències polítiques. Tampoc ens preguntem en cap moment de quin partit es la persona que ve a utilitzar el servei.
En aquest moment de dificultat per mòltes famílies, seria més útil unir esforços que practicar el esport majoritari de criticar, tot sovint sense coneixement de causa i sense aportar idees constructives.
 
Anaïs - 12/12/2012
TORNEM-HI
Voluntària: Primer, moltes gràcies per contestar, després, dir-te que jo no vull pas encetar cap polémica. Crec que totes dues volem el millor per la gent que ho necessita, que demà podem ser qualsevol de nosaltres.
Dius que no trobes bé que la tasca es porti a terme desde uns locals anexos a l'esglèsia, que estan al servei del poble, i que a mai ningú s'ha preguntat a quin partit polític pertanyen ni quina és la seva religió..., és la teva opinió, i la respecto.
No estic d'acord en l'últim paràgraf on dius que és una guerra de partits polítics i del mossen.
Mira, aquesta entitat local funciona fa 16 anys, previ conveni amb l'Ajuntament i col.laborant amb l'àrea técnica dels Serveis Socials. Durant aquest temps han passat diferents governs i, diferents mossens, sense cap problema... ÉS ARA QUE S'HA POLITITZAT , i crec que tothom sap com s'ha dut a terme. Per a mi, d'una manera molt barroera i poc democràtica.
Ah! quan dius que l'Ajuntament no paga res. A veure, quan els treballadors van a recollir els aliments, això no és una despesa del Consistori i en consequència de tots els contribuents?.
 
ERIÇÓ - 12/12/2012
VOLUNTÀRIA
Em xoca molt la tria que fas dels locals on et sents còmoda o no. Que et penses que estràs "fitxada" per algún poder sobrenatural si fas voluntarietat als anexos de l'Esglèsia, que per altre banda son llocs de servei públic per activitats addients?. Doncs ja ho veuràs treballant en locals municipals de Maçanet de la Selva, allà si que descobriràs qui son els poders fàctics i qui reparteix el combregar amb rodes de molí...però esclar, potser això ja et sembla bé.
 
kampanilla - 12/13/2012
RESPONDRE
M´agrada veure que per fi hi ha polèmica en qualcun tema i m´agradaria seguir veien articles i respostes en altres temes varis. La pluralitat de temes, de fet, es un enriquiment mutu o i que ens pot ajudar a millorar el nostre entorn. Estaria be que hi haguessin persones que amb la seva aportació de penjar un post contribuisin a aquesta millora. Hi ha molta feina a fer..............i no cal que sigui un article sortit en un diari. Tots tenim idees per millorar el nostre entorn. Salut
 
De CARITAS/Maçanet - 12/14/2012
CARITAS
Cáritas frente a la crisis
Editorial | 14/12/2012 - 00:00h
0
De LA VANGUARDIA

A la pobreza responden los voluntarios de Cáritas y los donativos de los católicos sin pedir a cambio votos o reconocimiento. Allí donde los poderes públicos no llegan, la solidaridad de Cáritas se hace presente. No necesita ni reclama Cáritas el aplauso de la sociedad, pero hay que reconocerle, al menos, autoridad moral. A la vista de que cada día son más las personas sin techo y tantos los pisos vacíos, el cardenal arzobispo de Barcelona, amparándose en el compromiso de Cáritas, pide a la Administración y también a la ciudadanía mayor "imaginación y generosidad" para resolver el problema más insoportable que acarrea la pobreza. No deberíamos permitir que disipara tal reflexión el viento de la indiferencia.

Els voluntaris de CARITAS MAÇANET, no ens hem de defensar de res, però tampoc seria just que la gent només sapigués el que passa, a través de les mentides i agravis del Sr. GUINÓ i la seva trepa.
 
usuari - 12/14/2012
CARITAS
voluntària: deia un intel·lectual de les nostres terres que "qui no ho sap tot, no sap res", per tant jutjar sobre un tema del que no es té tota la informació porta a dir coses que no són certes: ni tota la despesa de Caritas la pagava l'Ajuntament ni tot el que fa ara aquest és absolutament gratuït; però això no és el més important ni l'origen de l'assumpte: el més important és atendre bé les necessitats del nostre poble.
I per cert, fa molts anys que a Maçanet també les voluntàries de Caritas -segur que d'entre d'altres persones i grups de tota mena- dediquen moltes hores desinteressadament a fer la seva tasca d'ajudar als més necessitats sense fer-ne cap propaganda i sense preguntar a ningú idees polítiques o religioses, això no heu pas inventat vosaltres.
 
Francesc Guinart - 12/15/2012
LA NOSTRA CÁRITAS
Devant les informacions tendencioses i malintencionades aparegudes, a títol personal donc aquests datos absolutament clars i reals.

Funcionament de CARITAS fins fa 3 setmanes, seguint el CONVENI ENTRE L'AJUNTAMENT I LA PARRÒQUIA:

AJUNTAMENT : 60 % de despese en aliments
Control de persones necesitades d'ajuda

PARRÒQUIA : 40 % despese en aliments
Locals per la preparació i distribució d'aliments
Compra i preparació d'aliments
Distribució dels aliments a càrrec de voluntaris

A partir de desembre, que tocaba renovar el Conveni, aquest diu que no el vol renovar i que ja ho farant tot ells.i aixó es fa saber amb males paraules, insults, desprecis i insinuacions de malbaratament de diners.

I ja està tota l'història. Desitjem que els funcioni, i per la nostra banda ja ens espavil.larem a buscar altres maners d'ajuda en aquest moment tan difícil per tantes families.

També a títol personal, crec que aixó ha anat així descaradament per interesos polítics.
 
MES CARITAS - 12/20/2012
CARITAS
En el Butlleti de l'Ajuntament escampat arreu, l'alcalde GUINÓ continúa dient mentida sobre mentida. Va ser quan L'Ajuntament ens va dir que "ells " també volien repartir menjar, quan Caritas Parroquial els va proposar : doncs com que la "cosa" va a mes, repartim una setmana cada un. I així es va fer fins que ens van dir que no volien deixa-nosr repartir mes aliments i VAN DEIXAR D'ENVIAR-NOS BENEFICIARIS.Aquest senyor ??? te la pailla pel mànec, i gira la truita del costat que l'interessa. És un falç i un polític d'ofici . .
 
EL QUE HEM DE SENTIR, LLEGIR ¿ I CONSENTIR ? - 12/20/2012
CARITAS
Si algú vol estar al corrent del tema CARITAS, que llegeixi el Butlleti Municipal i sàpiga que tot es tal com diu però exactament al revés. Quina cara mes dura s'ha de tenir per dir el que vols impunement, callar el que et sembla sense que ningú se'n enteri i "robar" el bon nom de la gent amb tota sang freda. Aquest "home", sempre ha estat així i per això, amb els seus enganys ha aconsseguit estar tants anys amb el poder a les seves mans. Que Déu el perdoni.
 
De " LA VANGUARDIA " - 12/22/2012
CARITAS
" Quand algú te una idèa bona i positiva, les persones decents els recolzen perquè le puguin portar a terme . No obstant els mesquins i envejosos posen tots els impediments perquè l'idèa no arribi a bon fi. Això, o robar el projecte, que tot val " Fins aquí, de LA VANGUARDIA". I ara hi podem afegir sens cap classe de dubte : QUE ÉS EL QUE ESTÀ PASSANT AMB L'AJUNTAMENT DE MAÇANET, REFERENT A CARITAS. Política de la mes bruta !
 
LES MISÈRIES DE CARITAS - 12/29/2012
LES MISERIES DE L'AJUNTAMENT
L'altre dia, una pobra dona em deia, que havia anat a recollir el lot de menjar que reparteix l'Ajuntament els dilluns, i que només li havian pogut donar UNA LLONGANISSA, UNA TARONJA I UNA BOSSA DE PATATES " FRIT RAVICH ".I d'això en diuen ALIMENTAR A UNA FAMILIA. S'ha de ser bandarra per fer el que s'ha fet amb CARITAS a Maçanet.
 
 
   

Dóna la teva opinió:
Participa a la nostra web deixant els teus comentaris i opinions sobre les notícies.
Si el comentari compleix les normes bàsiques de participació serà publicat en breu.
De no complir les normes no serà publicat.
9M no es fa responsable del contingut dels escrits, quedant atribuïda aquesta responsabilitat al seu autor.

  * Autor / Pseudònim
  * Assumpte
  * Comentari

Normes bàsiques de participació:
Els comentaris de la notícia han de fer referència al contingut de la mateixa.
No s’admeten insults ni faltes de respecte.
No s’admeten continguts publicitaris.

 
   
 
12/21/2015
Resultats eleccions generals a Maçanet
 
 
En Comú-Podemos: 818;   Psc-Psoe: 507 Erc: 485;   Democracia i Llibertat: 458; Ciutadans: 418;    PP:...
 
12/11/2015
En Comú Podem a Maçanet
 
 
EL CANVI NO S'ATURA ¿Quin grau d'importància dónes a aquestes eleccions generals? EL CANVI JA S'HA INICIAT a...
 
   
 
10/9/2015 - Josep Fontana
"La independència ara era un salt al buit"
Josep Fontana (Barcelona, 1931) és historiador. Però mai no ha mirat enrere, ans al contrari: ha intentat entendre el present per millorar el...
 
9/30/2015 - Oriol Junqueres
Carta abierta a Mariano Rajoy
Sr. Presidente del Gobierno del Estado Español: Ante los inequívocos resultados de las Eleccions al Parlament Català en las que las...
 
1/7/2015 - Vicens Navarro
MITOS SOBRE GRECIA Y SOBRE EUROPA
 5 de enero de 2015 El pensamiento económico dominante, que no es otro que el neoliberalismo, tiene su propio argumentario que utiliza...
 
 
 
 
Dimecres 16 Desembre 2015
Diumenge 24 de maig 2015
Dijous 23 d'abril ple extraordinari a la 1 del migdia, sala de plens
 
 
 
 
 
Video electoral CUP
 
       
 
QUI SOM
| OBJECTIUS | NOTÍCIES | AGENDA | OPINIÓ| VÍDEOS | DOCUMENTS | CONTACTE
 
 

 

Nou Maçanet. Per contactar amb nosaltres envian's un correu a: massanetdelaselva@iniciativa.cat